Nikola Grbić proslavlja evropsku titulu prošle sezone (CEV)
Nikola Grbić proslavlja evropsku titulu prošle sezone (CEV)

Ljubljana domaćin superfinala Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.03.22. | 12:03

Odbojkaši i odbojkašice saznali gde će se ove sezone boriti za evropsku titulu

Slovenačka dvorana Stožice ove godine će ugostiti najbolje evropske odbojkaške klubove. CEV je danas objavio da je glavni grad Slovenije dobio organizaciju superfinala Lige šampiona za odbojkaše i odbojkašice, koje će se održati 22. maja. Ljubljana će ugostiti po dve najbolje muške i ženske ekipe, koje će biti poznate nakon odigranih polufinalnih mečeva

Za sada se samo zna da će u finalu u ženskoj konkurenciji igrati Koneljano, a protivnik će biti bolji iz duela u kome se sastaju Vakifbank i Fenerbahče. Kad su odbojkaši u pitanju - u poljskom polufinalu se sastaju Jastrežebski i Zaksa, a u italijanskom Peruđa (Nikola Grbić) i Trentino (Podraščanin, Lisinac).

Izabrane vesti

"Pokretanjem superfinala 2019. godine smo otvorili novi teren za odbojku i međunarodni sport uopšte", rekao je predsednik CEV Aleksandar Boričić."Sada ćemo ovaj jedinstven događaj odvesti u glavni grad države koja već dugi niz godina diše odbojku, kroz velike uspehe njihove muške reprezentacije. Pozivam ljubitelje odbojke iz cele Evrope da se okupe u Ljubljani da prisustvuju ogromnom događaju i odbojkaškoj akciji na vrhunskom nivou. Želeo bih da se zahvalim lokalnim vlastima, kao i našim prijateljima i kolegama u Odbojkaškom savezu Slovenije na saradnji u nastojanju da i u ovim još uvek izazovnim vremenima ostvarimo događaj ove veličine“.

Pre Ljubljane, ovakav događaj je poveren Berlinu i Veroni. Spajanje muškog i ženskog finala na jednom mestu se pokazalo kao sjajna stvar, pa je CEV nastavio sa tom tradicijom.


tagovi

CEV Liga šampionaImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara